airflow

Tandartspraktijk Waterwijk

Een glimlach is de beste start van de dag

Guided Biofilm Therapy middels de “AIRFLOW”

Guided Biofilm Therapy (GBT)

Onze preventie assistentes, Kitty en Chayenne, richten zich voornamelijk op preventie en mondverzorging, om zo tandvleesproblemen en gaatjes te voorkomen. De tandarts zal bij de controle de mondhygiëne controleren en aan de hand van dit onderzoek u eventueel doorsturen naar de preventie assistente.

De preventie assistentes werken volgens de Guided Biofilm Therapy (GBT). Guided Biofilm Therapy is de nieuwe geavanceerde manier van het verwijderen van tandsteen en tandplaque. Hiervoor maken wij gebruik van de “AIRFLOW”

Alvorens het verwijderen wordt een biofilm onthuld door een gekleurde oplossing. Vervolgens kunnen de biofilm en het jonge tandsteen eenvoudig worden verwijderd met de AIRFLOW (zie afbeelding hieronder)

Zonodig wordt de behandeling gevolgd door het verwijderen van Tandsteen met het PIEZON PS NO-PAIN instrument.

Guided Biofilm Therapy houdt in dat de preventie assistente wordt gestuurd door de onthulde biofilm tijdens de professionele Gebitsreiniging.

Guided Biofilm Therapy is echt minimaal invasief en vermindert de behoefte aan handen sonische/ultrasonische instrumenten. Het is veilig, efficiënt en zacht voor tanden en zacht weefsel, implantaten en gerestaureerde elementen.

GBT is ook zeer comfortabel voor patiënten en de preventie assistente.

Het is efficiënt en bespaart tijd. GBT maakt deel uit van een volledig preventief concept en – om de mondhygiëne van de patiënt te beschermen – en de patiënten zich goed te laten voelen.